Dit zijn de wijzigingen per 1 juli voor de festivalwereld

25 juni - Minister President Mark Rutte heeft gisteren de nieuwe corona-versoepelingen aangekondigd. Vanaf 1 juli is er weer meer mogelijk dan aanvankelijk de planning was waardoor de culturele sector op kan krabbelen en weer vooruit kan kijken. 

Geen bovengrens meer aan het aantal personen

Vanaf 1 juli is er geen bovengrens meer betreffende het maximum aantal bezoekers per bijeenkomst. Dit betekent dat de eerder gestelde grens van 100 personen per 1 juli is afgeschaft en dat evenementen doorgang kunnen vinden. Bioscopen, concertzalen en theaters kunnen hierdoor in ieder geval hun deuren openen voor de gehele zaal, mits de 1,5 meter regeling kan worden gegarandeerd.

Festivals vanaf half augustus weer mogelijk

Vanaf 1 juli mogen er in principe ook weer festivals plaatsvinden. Ook voor festivals is dit eerder dan verwacht, omdat de datum hiervoor aanvankelijk op 1 september stond. Echter moeten festivals wel aan een aantal strenge voorwaarden voldoen. Zo mag er niet geschreeuwd worden, mag er niet luidkeels worden meegezongen en moet de 1,5 meter regeling aangehouden worden. Voor binnen bijeenkomsten onder de 100 personen is geen gezondheidscheck meer nodig. Voor buitenfestivals ligt die grens op 250 personen. 

Evenementenorganisaties kunnen zich niet meer verzekeren tegen ‘pandemie’

Eerder werd ook al bekend dat een aantal grote verzekeraars het voor festivals niet meer mogelijk maakt om zich te verzekeren tegen pandemie. Het risico voor evenementenorganisaties lijkt hierdoor in veel gevallen te groot om een festival te organiseren. Afwachten is hoe deze ontwikkeling zich doorzet, en of de staat garant wilt staan voor festivals en evenementen. Ook het aanvragen van vergunningen duurt gemiddeld 6 weken, waardoor er vermoedelijk pas in augustus weer kleinschalig festivals kunnen plaatsvinden. Als de trend zich op deze manier doorzet komt de festivalwereld sneller weer op gang dan verwacht.


Alle nieuwsartikelen

Laatste Nieuws

18
Aug 2020

Evenementenbranche luidt noodklok

18 augustus 2020 - Zonder extra overheidssteun verdwijnt ruim de helft van alle banen in de evenementensector. Daarvoor wordt gewaarschuwd door organisatoren van festivals, theaters, congressen en hun leveranciers.

21
Jul 2020

Ticketingprovider Novotix sluit zich aan bij Festivalcadeau

Novotix beschikt over een groot aantal aangesloten festivals en evenementen, waardoor het aanbod waaruit met een Festival Cadeaukaart gekozen kan worden, opnieuw stijgt. Lees nu welke festivals en evenementen de beschikking krijgen over de Festival Cadeaukaart.

07
Jul 2020

Zo komt de festivalbranche de zomer door

Meer dan duizend festivals liggen zijn deze zomer gecanceld. De evenementensector ligt stil en we kunnen niet live genieten van onze favoriete artiesten. De gevolgen voor de serie bedrijven die achter de festivals zitten is dramatisch en er vallen klappen. Gelijktijdig ontstaan er ook creatieve initiatieven en oplossingen.