België staat weer festivals & concerten toe vanaf juli 2020

7 juni 2020 – De Belgische regering heeft beslist dat evenementen tot maximaal 200 bezoekers vanaf 1 juli weer toegestaan zijn. Hiermee behoren concerten ook weer tot de mogelijkheden. Er zijn echter twee belangrijke eisen, bezoekers krijgen het dringende advies een mondkapje te dragen, en bezoekers moeten zitten.  

Mooie ontwikkelingen, maar 1 september blijft belangrijker

Dit meldt VRT, nieuwsblad in België. Culturele activiteiten zonder publiek zoals repetities zijn vanaf 8 juni alweer toegestaan.  Echter geven grote concertzalen zoals AB en Trix tegen Studio Brussel  aan het een mooie ontwikkeling te vinden maar zich toch te gaan richten om 1 september. Vanaf dit moment zijn voorlopig ook in België grote publieksevenementen weer toegestaan. Deze concerten in de AB en de Trix zullen de eerste worden sinds de sluiting op 11 maart. Op deze datum werd bekend dat er optredens niet doorgingen waarna een dag later ook alle kleinere Belgische poppodia sloten. 

Hopen op soortgelijke ontwikkelingen in Nederland

Laten we hopen dat de Nederlandse overheid met een schuin oog meekijkt naar onze Zuiderburen. Door deze wetgeving kunnen culturele instellingen namelijk hun deuren weer openen en creatief omgaan met programmering. Of dit ook in Nederland gaat gebeuren is nog maar de vraag.

Waarschijnlijk geen grote evenementen zonder vaccin

Eerder gaf minister Hugo de Jonge tegenover de NOS al aan dat er in Nederland zonder vaccin in principe geen grote publieksevenementen gaan plaatsvinden. Echter wordt daar voor 1 september een beslissing over genomen, zodat er per branche een weloverwogen beslissing genomen kan worden. 

Met een gerust hart een Festival Cadeaukaart cadeau geven

Wij hebben met Festivalcadeau de beslissing genomen om de geldigheidstermijn van de cadeaukaarten te verlengen naar 5 jaar geldig. Op deze manier kunnen cadeaukaarten met een gerust hart aangekocht worden en zijn wij er zeker van dat deze ook daadwerkelijk verzilverd kunnen worden.Alle nieuwsartikelen

Laatste Nieuws

18
Aug 2020

Evenementenbranche luidt noodklok

18 augustus 2020 - Zonder extra overheidssteun verdwijnt ruim de helft van alle banen in de evenementensector. Daarvoor wordt gewaarschuwd door organisatoren van festivals, theaters, congressen en hun leveranciers.

21
Jul 2020

Ticketingprovider Novotix sluit zich aan bij Festivalcadeau

Novotix beschikt over een groot aantal aangesloten festivals en evenementen, waardoor het aanbod waaruit met een Festival Cadeaukaart gekozen kan worden, opnieuw stijgt. Lees nu welke festivals en evenementen de beschikking krijgen over de Festival Cadeaukaart.

07
Jul 2020

Zo komt de festivalbranche de zomer door

Meer dan duizend festivals liggen zijn deze zomer gecanceld. De evenementensector ligt stil en we kunnen niet live genieten van onze favoriete artiesten. De gevolgen voor de serie bedrijven die achter de festivals zitten is dramatisch en er vallen klappen. Gelijktijdig ontstaan er ook creatieve initiatieven en oplossingen.