België wil Covid Safe Ticket gebruiken voor festivals

19-05-2021 - Grote festivals mogen in België vanaf 13 augustus weer plaatsvinden. De Belgische overheid maakte dinsdag bekend dat het voor bezoekers een zogenoemd Covid Safe Ticket wil invoeren, waarmee aangetoond kan worden dat de festivalganger gevaccineerd of negatief getest is.

Safe Ticket als Veilig Festival Ticket

België verwacht in september bijna iedereen gevaccineerd te hebben. Tot die tijd wil de Belgische overheid het mogelijk maken om massa-evenementen op een veilige manier te organiseren. Het Covid Safe Ticket is een document dat eenmalig gebruikt mag worden en waarmee kan worden aangetoond dat je gevaccineerd bent of kortgeleden een negatieve coronatest hebt laten afnemen. Het document zal alleen in België en alleen voor heel grote evenementen worden gebruikt.

Pukkelpop Festival ontvangt 66.000 bezoekers

Eén van de festivals dat gebruik zal maken van het Covid Safe Ticket is Pukkelpop. De organisatie heeft te horen gekregen dat het tussen 19 en 22 augustus 66.000 bezoekers mag ontvangen, zonder dat er afstand gehouden hoeft te worden.

Vergelijkbaar met de Nederlandse Corona Check App

Of het om een fysiek of digitaal (bijvoorbeeld een app) document gaat, is onduidelijk. De opzet van het plan lijkt op de Nederlandse app CoronaCheck, waarmee mensen ook kunnen aantonen dat ze negatief zijn getest op corona. De Tweede Kamer heeft dinsdag een wet goedgekeurd die de toegang met een testbewijs mogelijk maakt.

Het Covid Safe Ticket moet niet worden verward met het Groene Certificaat van de Europese Unie, waarmee men zal mogen reizen.

Bron: Nu.nl

Een Festival Cadeaukaart:

 

1. Is 5 jaar geldig, na datum van aankoop
2. Heeft een vrij te bepalen waarde, variërend tussen de € 10,- en € 150,-.
3. Is uniek middels de kaartnummer en geheime PIN-code

 


De Festival Cadeaukaart is het leukste cadeau voor mannen van Nederland!  Bestel hier je Festival Cadeaukaart!  
Alle nieuwsartikelen

Laatste Nieuws

10
Jun 2021

Festivals zijn volgens OMT-lid mogelijk

Nederland kan zich écht gaan opmaken voor een zomer vol evenementen. OMT-lid en viroloog bij het Amsterdam UMC Menno de Jong is voorzichtig positief over het plan van het demissionaire kabinet om vanaf eind juni al festivals mogelijk te maken.

20
May 2021

Sziget Festival gaat dit jaar weer niet door

Het Sziget Festival in Hongarije gaat, net als vorig jaar, niet door. Het is een van de eerste festivals die in augustus plaatsvinden die zijn editie annuleert. Tot nu toe hebben vooral festivals die in juni en juli zouden plaatsvinden, bekendgemaakt dat ze naar volgend jaar opschuiven.

19
May 2021

België wil Covid Safe Ticket gebruiken voor festivals

Grote festivals mogen in België vanaf 13 augustus weer plaatsvinden. De Belgische overheid maakte dinsdag bekend dat het voor bezoekers een zogenoemd Covid Safe Ticket wil invoeren, waarmee aangetoond kan worden dat de festivalganger gevaccineerd of negatief getest is.