Zo komt de festivalbranche de zomer door


De ruim 1200 festivals in Nederland vertegenwoordigen een enorme hoeveelheid aan werkgelegenheid. Achter de festivals houdt zich namelijk een hele keten aan leveranciers schuil, welke op het moment vanaf het uitbreken van het corona-virus in één keer zonder werk kwamen te zitten. De evenementensector ligt stil en we kunnen niet live genieten van onze favoriete artiesten. De gevolgen voor de serie bedrijven die achter de festivals zitten is dramatisch en er vallen harde klappen. Gelijktijdig onts

Polsbandjes en breekmunten

Neem het bedrijf VanDerEng uit Heemskerk, die normaliter gedurende de zomermaanden festivals en evenementen voorziet in de enorme hoeveelheden breekmunten en polsbandjes. 'De productie hiervan is nagenoeg gedaald tot het nulpunt, maar wij ondersteunen in deze tijden extra boeren met sleufetiketten en plantenetiketten, aldus uitvoerend directeur Jeffrey Daalhuizen.

Artiestenbegeleiders, podiumbouwers, projectmanagers

Ook evenementenbureau 'Het Klassiek' is innovatief. Voor de ruim 300 zzp'er die normaliter actief zijn in de evenementenbranche, hebben zij het platform Klussie opgezet, een platform waarop artiestenbegeleiders, podiumbouwers en projectmanagers zichzelf kunnen aanbieden voor alternatief werk.

Dranghekken en mobiele toiletten

Volgens verhuurder Boels heeft de coronacrisis voor een flinke daling in de vraag van dranghekken en mobiele toiletten gezorgd. Aan de andere kant zijn er ook juist nieuwe afnemers ontstaan, bijvoorbeeld op campings die willen voldoen aan de gestelde eisen van het kabinet om eigen toiletten te creëren op campings. Winkelstraten en winkels hebben dranghekken nodig om winkelend publiek in goede banen te leiden.

Ehbo-posten

Medewerkers van het Rode Kruis ondersteunen op festivals vaak de Ehbo-posts. Ook deze zijn op het moment niet nodig. Toch hadden zij sinds de start van de corona-crisis al snel genoeg werk, om patiënten te voorzien van medische zorg en het zorgpersoneel in zieken- en verpleeghuizen te ondersteunen.

Infrastructuur

Ook schoon drinkwater is onmisbaar op festivals. Waar bedrijven als MTB de enorme vraag normaliter amper aankunnen, zijn zij deze zomer gestart met de samenwerking met boeren om gewassen te besproeien. Watertanks kunnen op deze manier alsnog

Een Festival Cadeaukaart:

1. Is 2 jaar geldig, na datum van aankoop
2. Heeft een vrij te bepalen waarde tussen de € 10,- en € 150,-.
3. Is uniek middels de kaartnummer en geheime PIN-code
De Festival Cadeaukaart is het leukste cadeau van Nederland!
Bestel hier je festivalcadeaukaart
https://festivalcadeau.com/latestnews/14

Laatste Nieuws

Bekijk hieronder het laatste festivalnieuws